Kuchynské vychytávky, ktoré vám nesmú chýbať

Kuchynské vychytávky, ktoré vám nesmú chýbať

Uľahčite si prípravu jedla, jeho uchovanie ale aj upratovanie! Netrávte v kuchyni zbytočne veľa času.

Pripravujte jedlo rýchlejšie

Varenie je zábava, ale často rutina. Uľahčite si zdĺhavé krájanie cibule, byliniek, orechov a zeleniny s multi-sekáčom. Skvelý je aj držiak na cibuľu, s ktorým budú vaše prsty vo väčšom bezpečí. Z ďalších vychytávok môžete využiť krájač vajec alebo jahôd. Majte taktiež vždy ostrý nôž vďaka brúske – surové mäso a ďalšie potraviny nakrájate oveľa rýchlejšie.

Každá vec musí mať svoje miesto

Nebojujte s miestom v kuchyni a šikovne rozmiestnite kuchynské pomôcky. Odkladaciu poličku môžete pripnúť na vodovodnú batériu – a všetky maličkosti na umývanie riadu sa už nebudú povaľovať na kuchynskej linke.

Skladujte jedlo tak, aby vydržalo dlhšie

Nie vždy sa pripravené jedlo zje hneď. Potom ho musíte dobre skladovať. Zakúpte si 36 farebných istiacich svoriek, ktoré pomôžu udržať jedlo v zmrazovacích vrecúškach. Pre uchránenie jedla pred hmyzom alebo pachom v chladničke použite 10 poklopov na misky. Kocku masla môžete vybaliť z obalu a umiestniť pod dózu na maslo.

Upratujte jednoduchšie

V upratanej kuchyni sa lepšie pracuje. Ale kuchyňa sa zašpiní veľmi jednoducho! Predídete tomu so samolepiacou a umývateľnou ochranou pred prskaním, ktorú umiestnite na stenu za sporákom alebo drezom. Pre jednoduchšie triedenie a vynášanie odpadu si zakúpte omyvateľné a ľahké tašky na triedený odpad.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.