Tipy na rýchle a chutné piknikové občerstvenie

Tipy na rýchle a chutné piknikové občerstvenie

Vyskúšajte ovocné „špízy“, tyčinky s parmezánom a citrónovú bábovku s makom!

Farebné ovocné „špízy“

Ingrediencie:

jahody

kiwi

banán

kúsok ananásu

kúsok melónu

niekoľko špajlí

Postup:

  1. Jahody umyte a zbavte ich stopiek. Kiwi, banán a ananás ošúpte. Z melónu odkrojte šupku a vyberte z neho kôstky.
  2. Všetko ovocie nakrájajte na podobne veľké štvorce/kolieska tak, aby ste každý kus ovocia mohli pohodlne vložiť do úst.
  3. Na každú špajlu postupne napichnite na striedačku niekoľko kusov ovocia tak, aby ste kúskami ovocia zaplnili skoro celú dĺžku špajle.

Rýchle tyčinky z parmezánu

Ingrediencie:

Morská soľ

Roztlačený  strúčik cesnaku

Olivový olej 125 ml

Lístkové cesto 200 g

Parmezán 80 g

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  2. V mise zmiešajte roztlačený cesnak, soľ a olivový olej.
  3. Lístkové cesto rozvaľkajte do obdĺžnika.
  4. Cesto potrite vzniknutou zmesou z misy a posypte parmezánom.
  5. Nožom cesto nakrájajte na približne 2 cm široké prúžky.
  6. Každý vzniknutý prúžok niekoľkokrát zatočte do tvaru špirály.
  7. Zatočené prúžky cesta položte na plech s papierom na pečenie.
  8. Pečte približne 5 až 8 minút. Tyčinky sú hotové akonáhle sa nafúknu a budú zlatisté.

Citrónová bábovka s makom

Ingrediencie:

400 g hladké múky

200 g kryštálového cukru

250 ml mlieka

250 ml slnečnicového oleja

3 vajcia

2 citróny

1 prášok do pečiva

4 lyžice maku

hrubá múka na vysypanie formy

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  2. Približne 5 minút v mise šľahajte vajcia s cukrom, až ich vyšľaháte do hustého krému.
  3. Z citrónu nastrúhajte kôru. Dajte ale pozor, nech nastrúhate iba žltú časť kôry – biela časť býva horká. Z citrónu vyžmýkajte šťavu.
  4. V ďalšej miske zmiešajte olej, mlieko, citrónovú šťavu a kôru. Vzniknutú zmes zlejte do misy s vyšľahaným krémom a ľahko premiešajte.
  5. Do zmesi prisypte múku, prášok do pečiva a mak a opäť ľahko premiešajte, aby sa suroviny spojili.
  6. Cesto nalejte do olejom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na bábovku. Formu vložte do predhriatej rúry.
  7. Pečte približne 50 minút.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *