Ako na záhradnú slávnosť

Ako na záhradnú slávnosť

Jedlo, počasie a zábave pre všetkých. Na čo všetko nesmiete zabudnúť pri príprave záhradnej slávnosti? Prečítajte si náš blog!


Jedlo je základom slávnosti

Pripravte studené misy a nezabudnite aj na niečo sladké. Ozvláštnite ponuku jedla napríklad syrovým či mäsovým fondue.

TIP: Zakúpte si pohodlné podsedáky na stoličky, nech sa vašim hosťom pri jedle dobre sedí.

Myslite na počasie a dennú dobu

Pri príprave záhradnej slávnosti dokážete ovplyvniť všetko – okrem počasia. Preto je dobré sa dopredu pripraviť na všetky varianty nástrah prírody.

  • Prší.

Ak nemáte terasu, pred slávnosťou napnite cez časť záhrady nepremokavú celtu alebo si zakúpte záhradný „párty“ stan.

  • Je zima.

Pripravte si pre hostí dostatočné množstvo diek.

  • Je horúco a svieti slnko.

Zakúpte rozprašovač s vodou. Skvelé osvieženie pre horúce letné dni. Roztiahnuté slnečníky zasa ubránia úpalom a neželanému slneniu.

Vymyslite zábavu pre dospelých aj deti

Dospelí – Súťaže a tombola

Súťaže nemusia byť zložité – môžete súťažiť v postavení najvyššej veže z kociek syra.

V tombole stačí mať menej hodnotné ceny – dôležitá je zábava. Medzi najcennejšie ceny môže patriť rolka toaletného papiera, papierová lastovička alebo púpavový venček.Deti – animátor alebo množstvo hier

Deti – animátor alebo množstvo hier

Nedovoľte, aby sa deti nudili – to by ste sa s ostatnými veľmi neporozprávali. Skúste si objednať animátora. Ak je pre vás animátor finančne náročný, vsaďte na osvedčené hry ako hádzanie krúžkamihádzanie guľôčok na terč. Pre kreatívne deti sa bude hodiť maľovacia sada, ku ktorej stačí dodať papier a deti môžu začať tvoriť.

Využite šero a tmu

Skvelo fungujú drobné zdroje osvetlenia bez nutnosti zapojenia do zásuvky. Po záhrade môžete rozmiestniť 10 rôznofarebných solárnych svetielzavesiť solárny lampión. Na stôl s pitím a občerstvením sa hodí lampáš s LED sviečkouLED svetelný dážď. Prípadne skúste laserový svetlomet, ktorý na záhradu premietne stovky farebných bodiek.


Ušetrite si upratovanie

Na stôl alebo skládací stôl si zakúpte plastový obrus, ktorý po slávnosti jednoducho zotriete. Hodiť sa vám môže aj prestieranie s prírodným motívom.


Minimalizujte riziko rozbitia skla

Počas slávnosti sa stávajú aj drobné nehody. O to viac, ak sú deti nablízku. Vyhnite sa rozbitému riadu a zakúpte si nerozbitné poháre a taniere.




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.