Ako vybrať vhodný textil do spálne

Ako vybrať vhodný textil do spálne

Ako vybrať povlečenie a prestieranie? Aké ďalšie textílie podporia príjemnú atmosféru v miestnosti? Ako pracovať so svetlom? Prečítajte si náš blog!

Kvalitný materiál je základ

Typov je veľa: hrejivé froté, vzdušná bavlna, jemný jersey, chladivý satén. Vyberte si taký materiál, ktorý vám sedí najviac. Zároveň je dôležité, aby prestieradlo na matraci dobre sedelo. Niektoré prestieranie sa rýchlo skrčia a nevydržia napnuté.

Zvolené farby sú dôležité

Ďalším krokom je ujasniť si, aké farby vo vás vzbudzujú pokoj. Všeobecne sa odporúčajú pastelové farby, rozhodne nie sýte. A čo posteľná bielizeň? Páčia sa vám viac periny oblečené do ornamentálneho alebo kvetinového dizajnu? Alebo preferujete povlečenie so sýkorkou?

Doplňte spálňu vhodnými dekoráciami

Závesyornamentálne koberce sú ideálnymi dekoráciami do spálne, kde nie je veľa miesta. Pri vstávaní z postele vaše chodidlá mäkký koberec určite ocenia.

Do spálne umiestnite niekoľko zdrojov svetla

S prichádzajúcim večerom zatiahnite závesy a rozsvieťte ideálne niekoľko zdrojov svetiel s teplými odtieňmi žltej, aby ste vytvorili útulnú atmosféru. Môže to byť svetelný dážď, sviečky na batérie a na nočný stolík umiestnite stolnú lampu.

TIP: Pred spaním dobre vyvetrajte. Budete spať oveľa lepšie.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.