Tipy na aktívny odpočinok

Tipy na aktívny odpočinok

Spoznajte pozitívne účinky pohybu na váš organizmus a inšpirujte sa našimi tipmi na aktívny odpočinok.

Vyberte sa na cyklotúru

Bicyklovanie vám posilní nohy a podporí okysličenie organizmu. Vďaka pobytu na bicykli sa vám podarí nielen zhodiť kilá navyše, ale zlepšíte si aj výdrž a nezaťažíte si kĺby tak, ako pri behu. Nasaďte si na bicykel tašku, vezmite si obľúbený nápoj a môžete vyraziť na relaxačnú jazdu prírodnými cestičkami.

Začnite s behom

Ak sa na vás počas uplynulého roka nalepilo niekoľko kíl navyše, najúčinnejšou cestou ako sa ich zbaviť je práve beh. Pri behu dbajte na kvalitnú obuv, ktorá vám poskytne komfort a odpruží vaše kĺby, aby sa čo najmenej namáhali. Výbornou pomôckou sú aj vložky do topánok, vďaka ktorým sa vašim chodidlám uľaví ešte o čosi viac.

Spoznajte lesné chodníčky na prechádzke

Chôdza je ten najprirodzenejší typ pohybu. Pokiaľ máte problémy s kĺbmi a bicykel či beh sú pre vás nemysliteľné, stavte na príjemné prechádzky. Príroda ponúka množstvo pekných výhľadov a čerstvý vzduch. Základom je dobrá obuv a pohodlné oblečenie. Aby ste si mohli vypočítať presný počet krokov, siahnite po fitness náramku, ktorý pre vás vypočíta kroky, tepovú frekvenciu a dokonca aj spálené kalórie.

Vyberte sa do lesa so psíkom

Vezmite vášho miláčika na prechádzku do prírody. Oblečte ho do teplého kabátika a môžete s ním vyraziť na dlhú cestu plnú zábavy. Doprajete mu radosť z venčenia a seba potešíte zdravotnou prechádzkou. 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.