3 recepty na valentínske dobroty

3 recepty na valentínske dobroty

Oslávte sviatok zamilovaných sladkými srdiečkami, valentínskou tortou alebo čokoládovými pralinkami.

Sladké srdiečka

Ingrediencie:

Cesto

80 g masla

60 g práškového cukru

1 žĺtok

100 g hladkej múky

2 lyžičky kakaa

1 lyžička vanilkovej arómy

Náplň

90 g práškového cukru

60 g mascarpone

60 g Philadelphia

130 ml smotany na šľahanie

1 lyžička vanilkovej arómy

Postup:

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto a dobre ich zapracujte. Pripravené cesto vyvaľkajte na tenký plát a začnite vykrajovať srdiečka.
  2. Vyložte plech fóliou na pečenie a položte na ňu srdiečka. Dajte piecť do rúry na 180°C asi 10 minút.
  3. Vložte do misy syr Philadelhia a mascarpone. Vyšľahajte ich, pridajte cukor a vanilkovú arómu. Nakoniec do zmesi zamiešajte šľahačku.
  4. Hotovú náplň použite k spojeniu upečených srdiečok. Tie nechajte stuhnúť na chladnom mieste a môžete podávať.

Perníková torta

Ingrediencie:

Cesto

1 vanilkový cukor

2 vajcia

2 lyžice kakaa

100 ml oleje

200 ml mlieka

150 g polohrubej múky

150 g hladkej múky

150 g krupicového cukru

1 kypriaci prášok do perníku

1 kypriaca prášok do pečiva

Náplň

200 ml mlieka

5 lyžíc Nutelly

4 lyžice vaječného koňaku

1 lyžica práškového cukru

Poleva

srdiečka na ozdobenie

1 tmavá cukrárska poleva

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte polohrubú a hladkú múku s cukrom, kakaom, práškom do pečiva a do perníku a s vanilkovým cukrom. Pridajte vajce, olej a mlieko a cesto prelejte do formy. Dajte piecť na 180°C na 40 minút.
  2. Vytiahnite korpus z rúry a rozkrojte ho na dve časti. Zmiešajte Nutellu s vaječným koňakom, mliekom a práškovým cukrom. Pripravenú zmes naneste na cesto a prikryte druhou polovicou korpusu.
  3. Pripravte polevu podľa návodu na obale. Polevou potom potrite tortu a nechajte vychladnúť.
  4. Tortu ozdobte malými srdiečkami a nechajte ju stuhnúť do druhého dňa.

Čokoládové pralinky

Ingrediencie:

100 g horkej čokolády

100 g bielej čokolády

100 g višní (bez kôstok)

Postup:

  1. Prichystajte si silikónové formičky na pralinky
  2. Dajte rozpustiť čokoládu pomocou vodného kúpeľa. Priveďte vodu v hrnci k varu. Do menšieho hrnca nalámte čokoládu na malé kocky a hrniec položte na hrniec s vodou. Čokoládu miešajte, kým sa nerozpustí. Postup opakujte s tmavou a s bielou čokoládou samostatne.
  3. Do formičky nalejte trochu horkej čokolády, pridajte višňu a zalejte vrstvou bielej čokolády. Týmto spôsobom vyplňte všetky formičky.
  4. Pralinky dajte do chladničky stuhnúť. O pár hodín ich vyberte z formičky a môžete podávať.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.