Ako skladovať potraviny, aby vydržali čo najdlhšie?
Ovocie a zelenina patria na dno chladničky, obilniny do uzatvárateľných dóz. Pozrite sa, ako a kde skladovať potraviny, aby si udržali svoju čerstvosť.
Ovocie a zeleninu uložte na dno chladničky
Do spodných košov v chladničke patria potraviny, ktoré sa ľahko vysušia. Dole sa totiž drží najvyššia vlhkosť a jedlo tak zostane dlhšie čerstvé. Uložte tam ovocie ako hrušky, jahody, čučoriedky alebo hroznové víno. Do spodnej priehradky dajte taktiež listovú zeleninu.
Zemiaky schovajte do komory
Zemiakom, cibuli a cesnaku sa bude najlepšie dariť v tmavej komore. Tam môžete skladovať taktiež papriku, uhorky a paradajky, pre ktoré je v chladničke veľmi nízka teplota. To platí aj pre banány, citróny, pomaranče a ananás.
Obilniny presypte do uzatvárateľných nádob
Suché potraviny, takže všetky obilniny, ryžu, cukor, múku a podobne nasypte do sklenených alebo plastových dóz. Predídete tak škodcom, ktorí by sa inak do vrecúšok od potravín mohli ľahko dostať.
Pečivo dajte do bavlneného vrecúška
Aby ostal chlieb a rožky dlhšie čerstvé, vložte ich do bavlnených utierok alebo vrecúška. Osvedčenou klasikou je chlebovnica, v ktorej pečivo ostane mäkké. Uschovávajte ju na mieste so stabilnou teplotou, inak by chlieb mohol splesnivieť.