Nemračte sa na Valentína!

Nemračte sa na Valentína!

V posledných rokoch sa čím ďalej častejšie stretávam s názorom, že svätý Valentín je umelo dovezený sviatok z USA a mali by sme vraj sláviť len náš starý dobrý Prvý máj. Ja si ale myslím, že by sme mali naopak využiť každú možnosť pre vybočenie zo všedného stereotypu. Nemusíme podliehať komerčnej mánii a nakupovať ako diví, červené ruže a bonboniéry v tvare srdca. Ale určite nezaškodí si tento „importovaný“ sviatok lásky trochu užiť. Pripravila som pre Vás pár tipov, ako na to. 

Ak nechcete sláviť Valentína nákupom darčekov, môžete si tento sviatok lásky predsa užiť aj inak. Čo si napríklad hneď ráno pripraviť krásne „srdiečkové“ raňajky. Ak nemáte času nazvyš, urobte si rýchle volské oká v tvare srdce. Mikrovlnná rúra Vám v praktickom tvarovanom tanieri naservíruje hneď štyri a navyše – úplne bez tuku.

Ak však máte trochu viac času, vyskúšajte palacinky v pružnej silikónovej forme so šikovnými úchytmi. Ozdobte ich marmeládou alebo ovocím a kyslou smotanou či šľahačkou. Môžete tak potešiť nielen sami seba, ale aj svoju lásku nech už to je partner či partnerka, deti alebo rodičia.

Pripomenúť symbol lásky si môžete aj týmito elegantnými filigránskymi dekoráciami na zavesenie. Môžu visieť kdekoľvek, na okne, na poličke alebo i v priestore. V súprave sú dva kusy s rôznymi motívmi – vtáčik kŕmiaci mladých a spievajúce vtáčiky – z veľmi ľahkého a decentne maľovaného dreva.

Ďalšou krásnou ozdobou je tento obraz na okno. Sviežimi pastelovými farbami vyvedený jarný motív vtáčikov, kvetín a motýľov v jemnom srdcovom rámčeku poteší každého v akomkoľvek ročnom období.

Tiež dvere môžu byť romanticky ozdobené stále zeleným srdcom zo sedmokrások s nežnou stuhou z organzy. Vítanou obmenou tradičných okrúhlych vencov je tiež toto srdce zo sasaniek a bielych ruží s dvoma vtáčikmi zavŕšené originálnymi kockovanými stuhami.

A mojím posledným tipom je mimoriadne praktická vec. Súprava v tvare srdca s praktickými pomocníkmi, ktorá sa bude hodiť do každej kúpeľne. Srdce v prírodnom vzhľade obsahuje šikovné „kúpeľné“ produkty: umývaciu a masážnu špongiu, kefu na nechty, pemzu, skrátka všetko, čo môžete potrebovať pre perfektnú starostlivosť o celé telo.

A čo Vy, ako to máte so sviatkom svätého Valentína? Slávite ho alebo uznávate iba náš tradičný prvý máj – lásky čas? A poznáte vôbec legendu, ktorá sa k tomuto sviatku viaže? Viete, že to bol kňaz, ktorý v starovekom Ríme nedbal nariadenie cisára Claudia II o zákaze svadieb? Claudius sa totiž obával, že by ženatí muži odmietali chodiť do vojen. Ale kňaz Valentín zamilované páry ďalej oddával, za čo ho stihol krutý trest, bol odsúdený k smrti a práve 14. februára bol popravený. Tak čo hovoríte, nevezmete tento sviatok tiež na milosť už kvôli krásnej legende? 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.