Kuchyňa v duchu Halloweena

Kuchyňa v duchu Halloweena

Október je mesiac tekvíc a či už Halloween slávite alebo nie, pôvab tejto oranžovej zeleniny k jeseni skrátka patrí. V poslednej dobe snáď nie je domácnosť, kde by sa z nej nevarila lahodná krémová polievka a veľmi obľúbené sú aj žiarivé dekorácie s jej motívmi. Ja som pre Vás dnes vybrala pár našich najpredávanejších kúskov, z ktorých niektoré mám doma i ja sama. Schválne, či uhádnete, ktoré z nich sú mojimi favoritmi. Nebudem Vás napínať, sú to hneď tie prvé dva – miska a časovač.

Myslím, že akonáhle túto misku v tvare tekvice uvidíte, bude Vám jasné, že ju proste musíte mať. Pretože z ničoho iného Vám nebude tekvicová polievka chutiť tak skvele. Môžete v nej ale servírovať aj iné jesenné pochúťky, pretože práve toto obdobie je časom horúcich polievok, guľášov, omáčok a ďalších dobrôt, ktoré nás báječne zahrejú.

Ďalším mojim favoritom je kuchynský časovač, ktorý pochopiteľne tiež vyzerá ako tekvica. Určite so mnou budete súhlasiť, že tento pomocník je v kuchyni naozaj nenahraditeľný. Veľakrát som si overila, že nie je dobré sa spoliehať na svoju pamäť a hovoriť si: tých 15 minút na varenie knedlí predsa zvládnem ustrážiť sama. Nezvládnem. Takže tento tekvicový časovač mi pomáha a zároveň robí radosť už pekných pár rokov.

Skutočne roztomilým doplnkom do kuchyne je tekvicové duo: soľnička a korenička. Vďaka svojmu tvaru a farbe vnesú do jedálne, kuchyne aj obývačky sviežu atmosféru, náladu i štýl. Funkčná dekorácia z kvalitnej keramiky poteší žalúdok aj oko.

Každému stolu bude slušať tiež tento vkusný jesenný obrus s motívom tekvice, hroznového vína a machovky. Obrus je stredový, s jemnými prestrihmi, nádhernými výšivkami a elegantnými ozdobnými okrajmi. Praktický polyester sa veľmi dobre udržuje, rýchlo schne, má ochranu proti zašpineniu a nemusí sa žehliť.

Pretože pri varení je veľmi dôležitý dostatok svetla, bývajú na kuchynskom okne často krátke záclony, buď vitrážové alebo v štýle divadelnej opony s uchytením po stranách. A práve také okná potom doslova nabádajú k ozdobeniu. Vyskúšajte trebárs obraz na okno v tvare tekvice, ktorú navyše zdobí veselý duch. Obrázok urobí radosť nielen deťom a halloweenským koledníkom. Nakoniec aj Vy vďaka nemu získate kuchyňu s duchom 😊

A čo Vy? Aký máte vzťah k novodobým sviatkom? Považujete ich za „privandrovalé“ a nedáte dopustiť na slovenské Dušičky alebo s radosťou a chuťou slávite všetko, čo sa sláviť dá? Ak slávite Halloween, chodíte s deťmi koledovať alebo iba vydlabete štýlovú tekvicu a dáte do nej sviečku? Napíšte nám do komentárov, na Vaše názory, postrehy a zamyslenia sa veľmi tešíme!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.