Nepodceňte aktívnu dovolenku

Nepodceňte aktívnu dovolenku

Mnoho z nás, kto má sedavé zamestnanie, si rad vyrazí na aktívnu dovolenku. Môže byť turistická, cyklistická alebo inak „športová“. A práve v tomto období nám hrozí najviac nepríjemných udalostí. Keď sa teda zdvihneme z kancelárskej stoličky, sú naše ľahko zlenivené telá náchylné na drobné poranenia, či už z únavy, nepozornosti či preťaženia. Preto som pre Vás dnes vytipovala niekoľko zaujímavých produktov, ktoré Vám spríjemnia a uľahčia minimálne prvé dni Vašej aktívnej dovolenky.

Ak vyrážate na bicykel, potom určite nezabudnite na pohodlné mäkké sedlo. Na kvalitne čalúnenom sedle prejdete aj dlhšie vzdialenosti, pretože sa optimálne prispôsobí Vášmu telu. Sedlo je mimoriadne komfortné, ergonomicky tvarované presne podľa anatómie ľudského tela. Disponuje tiež dvojitým odpružením, a tak skvelo tlmí nárazy. Je preto naozaj ideálne na dlhé cesty.

Na akékoľvek cestovanie sa Vám určite budú hodiť kompresné návleky. Možno ich bez problémov nosiť pod oblečením. Vďaka vysoko elastickej tkanine uľavujú pri pocite ťažkých nôh a pomôžu predchádzať vzniku kŕčových žíl. Napríklad pre dlhšie cesty lietadlom sa odporúčajú aj mladším ročníkom. Tieto návleky sú k dostaniu ako v dámskom, tak v pánskom prevedení. V ponuke sú však aj jednoduché unisexové modely.

Ďalšie nepríjemnosti, ktoré Vás môžu stretnúť pri väčšom športovom zaťažení, sú rôzne odrené, otlačené alebo aj zaparené prsty na nohách. Ľahkou pomocou sú tu antibakteriálne gelové návleky, ktoré Vám poskytnú skutočne efektívnu úľavu. Sú veľmi praktické tiež pre poranené prsty. V súprave sú štyri kusy v dvoch veľkostiach.

Pri výraznejších pohybových aktivitách, než na aké je Vaše telo zvyknuté, sú asi najviac zaťažené nohy. Mnoho z nás má tiež problémy s poklesnutou nožnou klenbou alebo priamo plochými nohami. V tomto prípade sú výborným riešením špeciálne vložky. Sú k dispozícii v dámskej aj pánskej verzii a poskytnú citeľné uľahčenie po námahe. Vďaka odpruženiu pri chôdzi dochádza k podpore pozdĺžnej nožnej klenby, čo uľaví nohám a chrbtici a predíde prípadnej bolesti.

Keď ste po celodennej chôdzi alebo jazde na bicykli unavení a nohy predsa len trochu bolia, odporúčam Vám osobne vyskúšaný, blahodarne pôsobiaci a ošetrujúci borovicový balzám s hrejivým efektom. Veľmi účinne uľaví natiahnutým svalom, a navyše ich intenzívne a príjemne prehreje. Môžete ich samozrejme použiť aj na ruky a chrbát.

Ak mierite na turistické výstupy či už v nížinách alebo na horách, nezabudnite si so sebou pribaliť palice na tzv. nordic walking čiže severskú chôdzu. Tento typ pohybu je pre Vaše zdravie trikrát prospešnejšie ako obyčajná chôdza bez palíc. Vďaka zapojeniu paží a tým aj celej hornej polovice tela budete zvyšovať svoju vytrvalosť, silu a koordináciu pohybov.

palicami na nordic walking aktivujete viac svalov, spálite viac kalórií a spotrebujete tiež viac kyslíka. Vášmu telu i duši to veľmi prospeje a účinky tejto chôdze ucítite prakticky hneď. Ak máte problémy s pohybovým aparátom, potom Vám tieto palice rozhodne nesmú vo výbave na dovolenku chýbať. Sú teleskopické, s možnosťou nastavenia od 68 do 135 cm.

Ste vyznávači aktívnej dovolenky alebo si viac odpočiniete na pláži pri mori či rybníku? A nemáte nejaký tip na aktívnu dovolenku trebárs na bicykloch? Napíšte nám do komentárov, na Vaše názory sa tešíme!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.