Kuchyňa ako u babičky

Kuchyňa ako u babičky

Neviem ako Vy, ale ja som veľká romantička, čo sa prejavuje v mnohých oblastiach života. Asi preto sa tak rada obklopujem starými vecami, nemám rada moderné zariadenia a už vôbec nie v kuchyni, ktorá by mala byť oázou pokoja a pohody. A práve to pre mňa symbolizujú staré dobré časy našich babičiek. Možno máte rovnako pekné spomienky na babičkin biely kredenc, kde sa vždy našiel nejaký cukrík, v hrnčeku boli schované drobné a kde každý víkend trónila misa buchiet či bábovka.

Nemusíte priamo renovovať starý kredenc, ktorý napríklad už dávno slúži v garáži ako skriňa na náradie. Dnes je na trhu veľký výber kuchynského nábytku v retro štýle a každý obchod má také kúsky vo svojej ponuke. Ja by som Vám skôr odporučila pár šikovných textilných vychytávok a doplnkov, ktoré dokážu dokonale romanticky doladiť aj kuchyňu, ktorá nie je práve presne v štýle našich babičiek.

Pretože, ako je známe, textilom a doplnkami môžete každú miestnosť premeniť doslova lusknutím prstov a ak je zariadená v neutrálnej svetlej farbe ako je biela, smotanová, vanilková alebo béžová, potom je to úplná hračka. Ako ukážkový motív romantického retro zariadenia som vybrala očarujúce motívy ruží.

Vyskúšajte napríklad jednoduchý trik s prestieraním. Uvidíte, ako krásne bude Vaše stolovanie vyzerať s motívmi ruží v krásnej farebnosti a prevedení. Ďalšie podobné kúsky potom môžu ozvláštniť napríklad kuchynskú linku. Vystavte si v nej hrnčeky v rovnakom dekore.

Blízko linky určite nájdete miesto na nenápadný malý biely vešiak, kde sa budú skvele vynímať ďalšie nepostrádateľné kuchynské doplnky ako sú chňapka a podložka pod hrniec. Nemusíte ich nikde schovávať, pretože elegantne zavesené budú tvoriť veľmi nežné a štýlové dekorácie.

A aby bol retro vzhľad Vašej kuchyne dokonalý, môžete si kúpiť aj biele nástenné retro hodiny 3 v 1, ktoré nie sú len krásne svojou triezvou eleganciou a jednoduchosťou, ale predovšetkým sú mimoriadne praktické. Okrem hodín s veľkým číselníkom obsahujú totiž tiež teplomer a kuchynský časovač, minútku. Model s presným hodinovým strojčekom Quartz pracuje na jednu tužkovú batériu.

Spomeniete si ešte, akú kuchyňu mala Vaša babička? Čo sa Vám vybaví ako prvé?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.