3 recepty bez zbytočného tuku

Odľahčite svoj jedálniček vhodnou a zdravou stravou bez nadmerného množstva oleja a tuku. Stačí vám iba správny recept a dobrá panvica!
Wrap s morčacím mäsom
Ingrediencie
- 500 g morčacieho mäsa
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 20g čerstvý strúhaný zázvor
- 2 strúčiky cesnaku
- Wrap
- Baby špenát
- Avokádo
- Paradajky
Postup
- Morčacie mäso nakrájajte na malé kocky a vložte do sklenenej misy.
- K mäsu pridajte sójovú omáčku, zázvor, cesnak a dobre premiešajte.
- Mäso nechajte pár hodín odležať v chladničke. Následne ho opečte na panvici.
- Kým sa mäso pečie, pripravte si na tanier wrap do ktorého vložíte špenát, plátky avokáda a paradajky.
- Po upečení mäso vložte do wrapu a zatočte podľa návodu na obale.
Banánové lievance bez múky a cukru
Ingrediencie
- Pomleté ovsené vločky
- 2 banány
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 vajíčko
- 100 ml mlieka
- 1 lyžica mak/ kakao (voliteľné)
- Kokosový olej
Postup
- Rozmixujte banány, vajíčko a mlieko do hustej hmoty
- Pridajte mlieko a znova poriadne premiešajte
- Do vzniknutej hmoty primiešajte ovsenú múku a kypriaci prášok. Pridajte dostatočné množstvo múky na vytvorenie lievancového cesta. Následne pridajte voliteľné suroviny.
- Vzniknuté cesto nalejte na panvicu potrenú kokosovým olejom a máte hotovo!
Chilli con carne
Ingrediencie
- 500g hovädzieho mletého mäsa
- 200g fazule
- 200g kukurice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- Chilli
- 400ml Paradajkový pretlak
- Olivový olej
Postup
- Na olivovom oleji opečte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte do panvice mleté mäso s chilli a počkajte, kým sa neuvarí.
- Keď je mäso uvarené, prilejte do panvice paradajkový pretlak a fazuľu s kukuricou.
- Nechajte všetko prevariť a môžete podávať. Výborne chutí s pečenými zemiakmi a rovnako aj zabalené v tortile.