Tipy na upokojenie spálenej pokožky

Tipy na upokojenie spálenej pokožky

Prehnali ste to s pobytom na slnku alebo ste zabudli na opaľovací krém? Máme pre vás tipy, ako podomácky upokojiť a schladiť spálenú pokožku. Okrem prípravku s panthenolom môžete pokožku schladiť jogurtom, hydratovať šťavou z aloe vera alebo použiť mätový esenciálny olej.

Regenerujúci jogurt alebo tvaroh

Jogurty obsahujú kyselinu mliečnu, ktorá dokáže pokožku zregenerovať. Vyberte si ideálne jogurt, ktorý obsahuje aj probiotické kultúry.

Ako na to? Vychladený jogurt naneste na kožu a nechajte ho zaschnúť. Potom ho umyte vlažnou vodou. Proces môžete opakovať podľa potreby.

Hydratačná aloe vera

Túto užitočnú rastlinu má veľa ľudí doma v kvetináči. Obsahuje množstvo vitamínov, ale hlavne pre spálenú pokožku potrebný vitamín B.

Ako na to? Stačí potierať spálené miesta odrezaným listom, prípadne šťavu z listu vytlačiť a naniesť ju na väčšiu plochu kože. Vaša pokožka bude vďaka aloe vera vyživená, upokojená a zregenerovaná.

Od bolesti uľavujúca mäta

Esenciálny olej mäty síce nehydratuje, ale pôsobí ako ľahké analgetikum – tlmí nervy, ktoré prenášajú bolesť.

Ako na to? Kúpte si esenciálny olej mäty roľnej. Do misky so studenou vodou alebo vlažnou vodou nakvapkajte 10 kvapiek. Do roztoku ponorte čistú látkovú vreckovku alebo handričku, vyžmýkajte a prikladajte na postihnuté miesta.

Prípravky s panthenolom

Prípravok s obsahom panthenolu vám spoľahlivo uľaví od nepríjemných pocitov. Zoženiete ho v lekárni. Panthenol upokojuje pokožku a urýchľuje regeneráciu a hojenie.

TIP: Ak máte spálenú pokožku, nezabudnite dodržovať pitný režimtelo hydratovať. Aby ste sa nabudúce na slniečku nespálili, natierajte sa opaľovacím krémom ideálne každé 2 hodiny.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.