Záhradná slávnosť ku Dňu detí

Záhradná slávnosť ku Dňu detí

Blíži sa Medzinárodný deň detí a tak možno premýšľate, čo podniknúť a ako tento sviatok so svojimi deťmi alebo vnúčatami osláviť. Napovedať môže pohľad do kalendára. Začiatkom júna býva už pekne teplo a tak sa myslená záhradná slávnosť priamo ponúka. A zabijete tak doslova viac múch jednou ranou. Deti sa vybláznia vonku na čerstvom vzduchu, nebudete mať doma žiadny neporiadok a navyše, záhradnú párty si môžu skvele užiť aj dospelí. Všetko som premyslela a vyhľadala pre Vás pár dobrých tipov.

Deti sa väčšinou na záhrade zabavia samé. Majú radosť zo stretnutia s kamarátmi, veselo pobehujú, naháňajú sa a radi si vymýšľajú svoje vlastné hry. Ale občas sa môže stať, že za vami prídu s tým, že sa nudia. A pretože táto párty je venovaná práve im, mali by ste na to byť pripravení.

Mne sa pre menšie deti výborne osvedčila hádzacia hra v tvare klauna. Do jeho machového guľatého bruška s namaľovaným terčom sa deti triafajú balónikmi, ktoré sú pošité suchými zipsami. Hra je založená na princípe šípok, ale s bezpečnými mäkkými loptičkami, ktoré nikomu neublížia. Tak sa budete môcť v pokoji venovať dospeláckej zábave, bez toho aby ste sa museli strachovať, že sa deti zrania.

Ďalším báječným nápadom na darček a zároveň zábavou pre chlapcov aj dievčatá je 40dielna súprava na maľovanie v tvare domčeka. Obsahuje všetko, čo Vaše deti môžu potrebovať pre písanie, kreslenie aj kreatívne tvorenie s papierom. Navyše je to prehľadne uložené v troch výsuvných priehradkách veselého domčeka, ktorý obýva roztomilá kravička.

Čo ešte nesmie chýbať na správnej záhradnej slávnosti okrem dobrej zábavy? Predsa jedlo a pitie! Aby sa všetci hostia a predovšetkým deti, mohli sami obslúžiť, doporučujem vašej pozornosti túto šikovnú párty hubu, ktorou možno osídliť ako výbornými malými špízkami zo sýra a zeleniny, tak ovocím či sladkými maškrtami. Vyskúšajte napríklad kombináciu tvrdého žltého sýra typu eidam s jablkom alebo kociek pečeného kuracieho mäsa a hrozna. Párty huba je dodávaná vrátane 32 ihiel.

Okrem párty huby si môžete zaobstarať tiež párty ježka. Ten okúzli hlavne najmenších hostí. Opäť doporučujeme tematické minišpízy na krátkych špáradlách. Výborne budú chutiť napríklad jahody s banánmi alebo rôzne druhy lesného ovocia – maliny, černice, čučoriedky. Párty ježko má uprostred chrbta praktický otvor na odkládanie špáradiel.

Na letnú párty sa bude dokonale hodiť melón. Majú ho radi malí i veľkí. A vďaka nášmu geniálnemu krájači bude jeho porcovanie jednoduché ako nikdy predtým. Stačí jeden ľahký hmat a máte 12 rovnakých dielov melóna. Vďaka veľkému priemeru – 30,5 cm – môžete používať aj na väčšie melóny. Nože krájača sú z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele.

A mojim posledným tipom je zábava na záhradnú slavnosť pre rodičov a prarodičov. Je to najobľúbenejšia francúzska hra, dalo by sa povedať priamo národná, ktorá sa stala obľúbeným voľnočasovým športom aj u nás: pétanque. Princíp je jednoduchý: kto svoju guľu umiestní čo najbližšie malej cieľovej guľôčke, vyhráva. Pre hráčov od 6 do 99 rokov.

Ako sa Vám páči môj nápad so záhradnou slávnosťou? Inšpirovala som Vás alebo máte svoj vlastný spôsob, ako osláviť Deň detí? Napíšte mi do komentárov, teším sa na Vaše názory.  



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.