Prevoňajte svoj domov levanduľou!

Prevoňajte svoj domov levanduľou!

Tiež milujete levanduľu? Pri malej ankete na túto tému som vo svojom okolí zistila, že snáď nie je človek, ktorý by túto krásnu a voňavú kvetinu nemal rád. Či už to je jej vzhľad alebo vôňa, levanduľa je proste obľúbená. Ja som dnes pre Vás vybrala produkty, ktoré sa jej všetky nejak týkajú. Sú to ako užitkové, tak dekoračné predmety a samozrejme tiež kozmetika a drogéria. Levanduľa je skrátka kráľovnou byliniek, pretože nielen pomáha, ale vďaka svojim krásnym fialovým kvetom tiež zdobí.

„Levanduľová“ kanvička so šálkou ma upútala na prvý pohľad. Možno ju použiť na akýkoľvek horúci nápoj, kávu, čaj alebo kakao. Vzor levandule je veľmi jemný a vkusný, takže táto súprava môže buď ozdobiť Vašu kuchyňu alebo sa prípadne stať aj očarujúcim darčekom.

Ak máte radi v interiéri dekor levandule, potom sa Vám určite budú páčiť naše keramické zvlhčovače vzduchu. Dodávame dva kusy s háčikmi k zaveseniu. A mám pre Vás tiež báječný tip pre ich využitie mimo topnú sezónu. Použite ich ako vázy. Na stolíku pri stene alebo na komode budú vyzerať veľmi pekne.

Možno máte v byte kútik, ktorý by ste radi ozdobili, ale neviete stále ako. Môže to byť aj tmavšie miesto, kde by živá kvetina neprežila. Potom pre Vás mám výborný tip, ktorým je kytica levandule v jutovom obale. Upúta pozornosť svojou jednoduchou eleganciou a vyzerá ako skutočná. Môžete ju využiť tiež ako darček, trebárs keď nie je čas kúpiť kvetiny živé. Táto navyše Vám ani Vašim priateľom nikdy nezvädne.

Pomaly sa presúvame do kúpeľne, kde vôňa aj vzor levandule nájde veľmi široké uplatnenie. Vyskúšajte box na papierové vreckovky. Stačí len doplňovať papierové náplne.

Pre príjemný výstup z vane prípadne na ranný vstup na chladnú dlažbu toalety si môžete dopriať mäkučké kúpeľnové koberčeky v dizajne s levanduľami. Nádherne vyzerajú a rozmaznajú Vaše chodidlá vysokým vlasom. Ich údržba je veľmi ľahká, môžu sa prať v pračke.

Do spálne sa bude perfektne hodiť štýlový vankúš plnený pravými kvetmi levandule priamo z Provence. Jeho jemná vôňa blahodárne pôsobí na upokojenie organizmu a vo svete je považovaná za najprirodzenejší liek proti nespavosti. Pre posílenie účinku je možné využiť tiež levanduľový sprej alebo roll-on s levanduľou, ktorými sa potierajú spánky a zápästie.

Levanduľový olej alebo mydlo, to sú pomerne bežné produkty z tejto voňavej kvetiny a kúpite ich takmer všade. Ale viete, že u nás si môžete kúpiť napríklad aj čistič potrubia alebo tyčinky na čištenie odpadov s levanduľovou vôňou? Alebo vôňu do vysávača, čističa okien, odvlhčovač s tabletami a osviežovač vzduchu?

Na koniec som si nechala niečo, bez čoho neurobím doslova ani krok. Určite nie som sama, koho často prepadajú nepríjemné bolesti hlavy. Preto nevychádzam bez tabletiek, ktoré mi v týchto prípadoch pomáhajú. A pretože som žena a mám rada krásne veci, obstarala som si túto liekovku s motívom levandule. Je v ušľachtilom striebornom vzhľade a pôsobí akoby som priplávala časom z minulého storočia. Zmestí sa nielen do každej kabelky, ale aj do každého vrecka.

A čo Vy? Máte radi motív a vôňu levandule alebo dávate prednosť inej obľúbenej bylinke? Napíšte nám do komentárov, budeme sa tešiť na Vaše názory.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.