Jednoduché cviky na uvoľnenie napätia v kĺboch

Jednoduché cviky na uvoľnenie napätia v kĺboch

Správna rozcvička je základom na posilnenie svalov okolo kĺbov a proti bolesti kĺbov. Vyskúšajte naše tipy na cviky. Myslite na to, že žiadny cvik nesmie bolieť!

Najprv zahrejte organizmus

Urobte 5 až 10 kruhov hlavou, rukami, členkami, kolenami, nohami a trupom.

Rozhýbte ramená

Postavte sa vzpriamene, ruky zveste pozdĺž tela. Zatiahnite bruško a zatlačte bradu dozadu. Potom začnite krúžiť ramenami smerom dopredu 10 krát. Následne zakrúžte 10 krát dozadu.

Rozpohybované boky

Postavte sa z boku k stoličke a chyťte sa jednou rukou opierky. Ľahko ohnite obe kolená, zatiahnite chrbtové svaly. Potom jednu nohu rozkmitajte dopredu a dozadu, cvičenie 10x opakujte. Pri cviku by ste nemali ohýbať chrbát a nevytáčať sa do strán.

Kolená do strán

Ľahnite si na chrbát a ľahko pokrčte kolená. Rozpažte ruky, aby ste získali rovnováhu a obe kolená pomaly položte na pravú stranu na podlahu. Nechajte ich tam 10 sekúnd a potom obe nohy vráťte do začiatočnej pozície. Následne obe kolená položte na podlahu na ľavú stranu. Pohyb zopakujte 5x na obe strany.

Prechádzky ako ďalšia rozcvička

Prechádzka s palicami na nordic walking aktivuje vaše svalstvo a funguje ako prevencia pre kolená a chrbát. Naviac sa pri prechádzke nadýchate čerstvého vzduchu a napríklad preskúmate nové miesta.

Jazda na bicykli v obývačke

Kĺbom je prospešná aj jazda na bicykli. Ale ak bicykel nemáte alebo je vonku škaredo, stačí mať po ruke rotopéd.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.