3 veľkonočné recepty, ktoré vykúzlia detský úsmev

3 veľkonočné recepty, ktoré vykúzlia detský úsmev

Vyskúšajte s deťmi vytvoriť veľkonočné sladkosti: veľkonočné kuriatka, veľkonočné linecké alebo pusinkové vtáčie hniezda.

Veľkonočné kuriatka


Ingrediencie:


balík detských piškót
čokoládová poleva
kandizované ovocie

Náplň:


2 lyžice masla
3 lyžice práškového cukru
citrónová šťava

Postup:

  1. Zmäknuté maslo premiešajte spolu cukrom a postupne pridávajte citrónovú šťavu.
  2. Vzniknutým krémom zlepte dve piškóty k sebe. Tretiu piškótu použite ako podstavec, natrite ju z jednej strany krémom a postavte na ňu kolmo dve zlepené piškóty.
  3. Vzniknutú hlavu kuriatka polejte čokoládovou polevou tak, aby boli všetky piškóty pokryté čokoládou.
  4. Kým čokoláda stvrdne, pomocou kandizovaného ovocia vytvorte na hlavičke zobáčik, oči aj hrebienok.

Veľkonočné linecké


Ingrediencie:


300 g hladkej múky
200 g masla
100 g práškového cukru
2 žĺtky
citrónová kôra
broskyňový alebo jahodový džem

Postup:

  1. Zo všetkých surovín vytvorte v mise cesto. Potom ho uložte do chladničky na 2 hodiny.
  2. Cesto vyváľajte. Malo by byť hrubé približne 4 mm.
  3. Z cesta vykrajujte rôzne tvary: ideálne pomocou formičiek s veľkonočnými motívmi. Dajte pozor, aby ste mali párny počet každého motívu.
  4. Motívy upečte v rúre približne 10 -15 minút pri cca. 160 stupňoch.
  5. Akonáhle cesto vychladne, zlepte ho džemom.
    Tip: Vyskúšajte vykrajovanie aj párov koliesok, z ktorých vždy do jedného vykrojíte veľkonočný motív. Ak ich potom zlepíte džemom k sebe, bude obrázok pekne vynikať.

Pusinkové vtáčie hniezda


Ingrediencie:


2 vajcia
¼ lyžičky citrónovej šťavy
½ šálky cukru
120 g zmäknutého masla
1 šálka práškového cukru
1 lyžica kakaa
1-2 lyžica mlieka
farebné mini vajíčka alebo lentilky

Postup:

  1. Oddeľte žĺtka od bielkov. Zohrejte rúru na 100 stupňov.
  2. Do čistej misy vložte bielka. Začnite ich mierne šľahať, postupne pridávajte rýchlosť a prisypávajte cukor.
  3. Potom pridajte ešte citrónovú šťavu a šľahajte 10 – 15 minút, pokiaľ nevznikne tuhý sneh.
  4. Snehom naplňte cukrárske vrecúško s rozetovou špičkou. Na plechu s papierom na pečenie vytvarujte kolieska.
  5. Kolieska pečte 2 hodiny, potom rúru vypnite a nechajte ich dopiecť. Potom nechajte vychladnúť.
  6. Vytvorte krém zo zmäknutého masla, kakaa, mlieka a cukru.
  7. Vzniknutým krémom naplňte cukrárske vrecúško s veľmi malým otvorom. Do stredu vychladnutých koliesok nastriekajte niekoľko tenkých pásikov.
  8. Na tenké pásiky v strede vyskladajte niekoľko farebných mini vajíčok alebo lentiliek.

Sladkosti môžete aj kúpiť
Nemáte čas na pečenie? Preštudujte si našu ponuku veľkonočných sladkostí.

Kúpiť veľkonočné sladkosti



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.